Vloerverwarming & vliegende tiny houses

2 van de 3 Kapperthuisjes zijn verkocht.

Vrijdag 3 December was het zover 2 van de 3 Tiny house van KappertHuisjes.nl die op de camping staan waar wij overwinteren zijn verkocht en werden opgehaald.
Wat een belevenis nadat het een paar dagen erg hard had gewaaid was het best wel spannend, maar het personeel van Russcher kraanverhuur uit Staphorst is super op elkaar in gespeeld en had binnen 2 uur beiden huisje op 2 vrachtwagens geladen.
Voor mij een mooie gelegenheid om kennis te maken en te netwerken met Marijke en Arnold van Kapperthuisjes.nl
Arnold is aannemer en eigenaar van Bouwbedrijf / Aannemer AT Kappert, en gek op werken met hout
Marijke werkt in de thuiszorg , maar heeft er al heel wat klus uren op zitten want samen hebben ze van hun hobby hun werk gemaakt, namelijk Tiny house bouwen en inrichten.

En omdat wij er van dromen om Tiny te gaan wonen was dit natuurlijk een uitstekende gelegenheid kennis te maken.
Want als wij toestemming van de gemeente krijgen om ons eigen tiny house te bouwen en te bewonen wie laten we dat dan doen. Er zijn ondertussen verschillende bedrijven die Tiny houses bouwen, maar die zitten vaak in het midden van Nederland , dus dat betekend altijd dat je een tijd moet reizen om naar bv de bouw te kijken of evt mee te helpen.
Kapperthuisje.nl zit in Staphorst dus voor ons vlak om de hoek.
Begin 2022 zullen we dus ook zeker een keer afspreken om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Heb er nu al zin in.

Vloerverwarming.

Afgelopen zaterdag 4 December waren we om 07.00 onderweg naar Houtigehage waar onze vloerverwarming zou worden ingebouwd.
We waren er om goed 08.30 en nadat we de fietsen hadden afgeladen zijn we naar Drachten gereden.
Hier hebben we heerlijk geshopt voor Sinterklaas en genoten van warme chocolade melk en gebak.
Rond 12.30 waren we weer terug bij de camper, de vloerverwarming zat er in en Age van Caravan 540 was net bezig met de afdekvloer waarna hij het nieuwe vinyl heeft gelegd. Het ziet er super uit. Omdat het vinyl wat we uitgekozen hadden goedkoper bleek te zijn dan Age had in gecalculeerd viel onze rekening bijna 100 euro goedkoper uit. Rond 13.30 Reden we weg uit Houtigehage, Bedankt Age van Caravan 540 voor de goede service.

Sinterklaas!

Voor degene die nu denk na het lezen van bovenstaand stukje, nou de Mosmannetjes zijn ook laat met sinterklaas inkopen doen. Wij vieren al jaren Sinterkerst op 28 december, waarom.
Mijn zusje en Robberts broer wonen al bijna 14 jaar in Noorwegen. De eerst paar jaar vierden we Sinterklaas via skype op sinterklaas avond. maar de laatste jaren komen broer en zus met de kerst naar Nederland en vieren we dus sinterklaas na de kerst. Dit jaar zullen we echter weer sinterkerst vieren via de skype. Om verschillende reden kunnen de Nedernoren niet naar Nederland komen en gaan we dus dit jaar weer skypen. Mijn Zwager moet met de camper in Duitsland zijn en haalt dan onze cadeaus voor hen op en brengt de cadeaus van hen voor ons hier na toe. Zo kan iedereen op de avond zelf zijn eigen cadeau uit pakken.

Winter ???

Ondertussen is het 7 December de vloerverwarming is een genoten, wat is het heerlijk om bij de tafel te zitten werken met warme voeten , of om uit bed te stappen op een warme vloer.
We zijn nog wel een beetje aan het experimenteren, want de vloer verwarming alleen houd de camper niet warm genoeg, dus toch nog bij verwarmen met de gaskachel of de elektrische kachel. Maar ook kijken wat het verschil is als we de vloerverwarming een graatje hoger zetten.
Omdat het nog lang geen echte winter is en de meest kou vast nog moet komen zijn we toch ook aan het uitkijken naar een ander gasfles systeem namelijk 1 die je zelf bij de pomp kunt vullen.
Als we nu besluiten om echt alleen bij te verwarmen met gas, omdat dit wel de meest behagelijke warmte geeft dan kost ons dat op dit moment ruim 1 1/2 gasfles per week dat is ongeveer 33 euro.
Zouden we overstappen naar gas flessen die we aan de pomp kunnen vullen dan kost het ons misschien maar 10 euro in de week omdat gas aan de pomp goedkoper is en de fles bijna de helft groter is.
Ook zijn we aan het nadenken of we de cabine moeten gaan afsluiten.
Nu zit er tussen de cabine een mooi dubbel gordijn, maar de kou komt er toch nog onderlangs.
Heb er nu kussens tussen gezet en dat scheelt al wel iets.

 

Maar denken dat een schuifdeur systeem met isolatie platen ook een oplossing kan zijn. Ik Houd jullie op de hoogte.

 

Liefs Robbert en Esther